Hoe zit het met de veiligheid van cloud diensten?

Hoe zit het met de veiligheid van cloud diensten?
  • 22
    mrt

Hoe zit het met de veiligheid van cloud diensten?

De veiligheid van cloud diensten is zeer belangrijk voor u als gebruiker. U wilt natuurlijk niet dat uw persoonlijke gegevens op straat komt te liggen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt dat 38% van de cloudgebruikers zich toch nog zorgen maakt over de veiligheid van cloud diensten. Recente berichten over over de Microsoft-documentensite Docs.com nemen deze zorgen niet weg. Zo bleek bijvoorbeeld dat de zoekfunctie van Microsoft-documentensite Docs.com gevoelige gegevens openbaar beschikbaar te hebben gemaakt (bron). Het was zelfs voor gebruikers erg eenvoudig om privé-informatie, waaronder creditcardnummers, wachtwoorden en Burgerservicenummers te vinden.

veiligheid van cloud diensten - percentage gebruik cloud computing

percentage gebruik cloud computing (Bron: Eurostat)

Ondanks deze zorgen en deze verontrustende berichten meldt het CBS dat één derde van de Nederlanders in 2015 wel eens bestanden opslaat in de Cloud. Ons land behoort daarmee tot de vijf EU-landen met het hoogste cloudgebruik. Dit blijkt uit een onlangs gepubliceerd artikel van het CBS (bron).

Cloud opslag wordt vooral gebruikt om foto’s op te slaan en te delen. Dat is wat bijna negen op de tien cloudgebruikers doen. Daarnaast plaatsen veel gebruikers tekstbestanden, spreadsheets en presentaties op internet (58 procent). Het gaat hierbij dus vaak om gevoelige gegevens die u liever niet openbaar wilt delen.

Veiligheid van cloud diensten bij isource Cloud

Wij vinden uw privacy erg belangrijk. Daarom heeft isource Cloud een aantal standaard maatregelen genomen om de veiligheid van cloud diensten te waarborgen. Zo zorgen we bij isource Cloud dat uw gegevens alleen op onze eigen servers staan. Verder voeren alleen onze eigen medewerkers het beheer op deze servers en staan deze server in Nederland en vallen uw gegevens onder de Nederlandse wetgeving rondom privacy. Uiteraard maken we gebruik van een beveiligde gegevensuitwisseling.

Er zijn nog meer niveaus van beveiliging. Die kunnen wij voor u kunnen toepassen. Neem daarom gerust met ons contact op om deze te bespreken.

Klik hier en bestel nu uw veilige Desktop Cloud bij  isource Cloud

0

Je winkelwagen