Cloud opslag en privacy

Cloud opslag en privacy
  • 6
    mrt

Cloud opslag en privacy

Cloud opslag en privacy, wat doet een aanbieder van cloud opslag met uw gegevens? Het is maar zeer de vraag of uw cloud opslag aanbieder voldoet aan de Nederlandse en/of Europese wetgeving. Deze wetgeving bevat richtlijnen voor de bescherming van persoonsgegevens.

Cloud opslag bij buitenlandse bedrijven

Cloud opslag privacyVeel aanbieders zijn onderdeel van buitenlandse bedrijven. Vaak zijn dat bedrijven uit de Verenigde Staten. In de VS gelden hele andere voorwaarden rondom uw privacy. In beginsel heeft de VS  een goede privacywetgeving. Deze wetgeving geldt echter alleen voor de Amerikaanse inwoners. De privacyrechten van buitenlanders (onder meer Nederlanders) zijn niet gewaarborgd. Sterker nog, Amerikaanse hosting bedrijven zijn verplicht om uw gegevens aan de Amerikaanse overheid af te staan. Dit zijn ze verplicht ook al worden uw gegevens niet in Amerika gehost! Heeft u een cloud account bij een Amerikaans bedrijf? Dan zijn uw gegevens altijd voor de Amerikaanse overheid beschikbaar.

Het is maar de vraag of u dat wilt! Vaak weten bedrijven niet eens dat dit het geval is. isource vindt het belangrijk om u hierop te wijzen. Wij gaan hier anders mee om.

Cloud opslag en privacy bij isource Cloud

Wat doet isource Cloud inzake uw privacy? Wij vinden uw privacy erg belangrijk. Daarom zijn dit de maatregelen die wij nemen:

  • We zorgen ervoor dat uw gegevens alleen op onze eigen servers staan
  • Alleen onze eigen medewerkers voeren het beheer op deze servers
  • Al onze servers staan in Nederland
  • Uw gegevens vallen onder de Nederlandse privacywetgeving
  • We maken gebruik van beveiligde gegevensuitwisseling

cloud opslag privacy datacenterWij kunnen ook de beveiliging van uw gegevens verder verhogen. Door verdere beveiliging worden uw gegevens optimaal bescherm. Dat kan door het inrichten van een eigen virtuele server voor uw cloud opslag. U heeft dan een eigen server waar verder niemand op in mag loggen. Ook is het mogelijk om deze server onderdeel te laten zijn van uw eigen VPN (Virtual Private Network). Een VPN zorgt ervoor dat derden helemaal niet bij uw server kunnen komen.

Er zijn nog een aantal extra niveaus van beveiliging. Deze kunnen wij voor u toepassen. Neem daarom gerust met ons contact op om deze te bespreken.

Bestel uw Cloud Opslag hier!

0

Je winkelwagen