Cloud opslag en privacy, wat doet een aanbieder van cloud opslag met uw gegevens? Het is maar zeer de vraag of uw cloud opslag aanbieder voldoet aan de Nederlandse en/of Europese wetgeving. Deze wetgeving bevat richtlijnen voor de bescherming van persoonsgegevens.
Veel aanbieders zijn onderdeel van buitenlandse bedrijven. Vaak zijn dat bedrijven uit de Verenigde Staten. In de VS gelden hele andere voorwaarden rondom uw privacy. In beginsel heeft de VS een goede privacywetgeving. Deze wetgeving geldt echter alleen voor de Amerikaanse inwoners. De privacyrechten van buitenlanders (onder meer Nederlanders) zijn niet gewaarborgd. Sterker nog, Amerikaanse hosting bedrijven zijn verplicht om uw gegevens aan de Amerikaanse overheid af te staan. Dit zijn ze verplicht ook al worden uw gegevens niet in Amerika gehost! Heeft u een cloud account bij een Amerikaans bedrijf? Dan zijn uw gegevens altijd voor de Amerikaanse overheid beschikbaar.
Het is maar de vraag of u dat wilt! Vaak weten bedrijven niet eens dat dit het geval is. isource vindt het belangrijk om u hierop te wijzen. Wij gaan hier anders mee om.
Wat doet isource Cloud inzake uw privacy? Wij vinden uw privacy erg belangrijk. Daarom zijn dit de maatregelen die wij nemen:
Wij kunnen ook de beveiliging van uw gegevens verder verhogen. Door verdere beveiliging worden uw gegevens optimaal bescherm. Dat kan door het inrichten van een eigen virtuele server voor uw cloud opslag. U heeft dan een eigen server waar verder niemand op in mag loggen. Ook is het mogelijk om deze server onderdeel te laten zijn van uw eigen VPN (Virtual Private Network). Een VPN zorgt ervoor dat derden helemaal niet bij uw server kunnen komen.
Er zijn nog een aantal extra niveaus van beveiliging. Deze kunnen wij voor u toepassen. Neem daarom gerust met ons contact op om deze te bespreken.